3 enkle skridt hen mod et liv uden angst

Angst er jo ret beset en super god følelse – ligesom alle andre følelser – og har sikret os menneskeartens overlevelse.  Vi har brug for alle følelser, og vi ville ikke være et helt menneske, hvis vi manglede en af dem. Men nogle mennesker har så meget angst, at de har svært ved at begå sig blandt andre, at gå i skole, at gennemføre en uddannelse eller gå på arbejde. Dén angst er ikke rar. Jeg kender den fra mig selv fra en periode i mit liv, hvor jeg først oplevede en masse stress, som blev til angst, som blev til angst for angsten. Der var ikke noget bestemt, jeg var bange for, men jeg var bange for at blive bange.

Nu ved jeg, at jeg ikke længere behøver at være bange for angsten – for jeg ved hvor den kommer fra, og jeg ved, at den ALTID forsvinder igen. Angst er lidt ligesom regnvejr. Regnvejret stopper også ALTID igen. Følelser er ALDRIG vedvarende.

1. skridt: At opdage at din oplevelse af angst 100% er skabt af dine tanker. Det er aldrig noget uden for dig selv, der gør dig bange, og derfor behøver du ikke undgå verden, livet, hverdagen, mennesker, steder eller situationer. (Det er fuldstændig modsat af, hvad vi tidligere har lært, nemlig at stress og angst er skabt af stressende omstændigheder, personer, situationer i vores liv).

2. skridt: At opdage, at der ALTID vil komme en ny tanke, og at denne nye tanke vil befri dig fra den angst, der lige nu er skabt af dine tanker i øjeblikket.

(Når vi opdager tankens natur, og vi lærer, at tanker skifter fra øjeblik til øjeblik, kan vi vente på, at der helt af sig selv kommer en anden tanke, der giver os en anden følelse. Det er det modsatte af, hvad vi plejer at gøre – nemlig at fokusere på den angste tanke, at ville have den til at gå væk, vi vil forstå, hvorfor vi får den, vi vil forandre den, vi forsøger at aflede os selv fra den. Og det eneste vi får ud af det, er, at vi tænker mere og mere på den, og dermed skaber vi USKYLDIGT mere angst).

3. skridt: At forstå at vi alle (også dig!) har potentialet og adgangen til vores medfødte visdom. At forstå, at når vi kigger bag om vores personlige tækning, findes der et rum af klarhed, fred og en endeløs strøm af kreative idéer og ressourcer i os alle (også dig!).

Da jeg først sådan rigtig forstod (ikke med mit intellekt men sådan RIGTIG forstod indeni), hvad der virkelig foregik i mig (og i andre), begyndte jeg at fokusere mere på mit velbefindende (og andres) end på de angste tanker. Og så forsvandt angsten for angsten. Og i dag er jeg ligeglad med at føle angst. For jeg ved, at lige om lidt er den væk igen.

Skriv endelig til mig hvis du har spørgsmål, eller hvis du har brug for en personlig samtale til at blive fri for begrænsende angst.

Kærlig hilsen Kirja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *