Er du klar til at få det bedre nu?

I denne tid er der rigtig mange, der taler om julestress, stress generelt og alvorlig stress. Og hver gang jeg læser om den traditionelle måde at opfatte stress på, vender det sig inde i mig, for der er altså noget, som vi har fået helt galt i halsen.

Flere læger udtaler sig ofte om, at det tager dobbelt så lang tid at komme sig efter alvorlig stress, som det tager den enkelte at ’oparbejde’ stressen. Hvis du som stressramt hører dette og lige nu befinder dig i et helvede af stress (for sådan føles det at være stresset, som et rent helvede på jord – tro mig jeg HAR prøvet det), så bliver du jo bare enormt skræmt (og endnu mere stresset), fordi du så begynder at tænke, at du skal have det SÅ dårligt i meget lang tid. Fordi velmenende mennesker omkring dig, fortæller at det er sådan det hænger sammen. Og her har jeg bare lyst til at skrige – ”S.T.O.P!!!!”.

Det behøver IKKE tage lang tid at komme sig efter stress. For når du først forstår, hvor dine tanker og følelser og dermed oplevelser af verden i virkeligheden kommer fra, da behøver du ikke længere frygte julestress, arbejdspres, dårligt arbejdsmiljø, en sur chef, at skulle tilbringe en hel juleferie med din irriterende tante, eller hvad det nu er, der fylder for dig lige nu.  Og når vi først forstår, at vi ikke behøver at gøre noget for at få det bedre (faktisk virker det lige omvendt – vi får det værre, hvis vi forsøger at gøre noget med vores stress), så overtager vores selvhelbredende system hele arbejdet for os.

Så er du klar til at høre noget andet, end du plejer? Er du klar til at få det bedre? Hvis du svarer ja, så er du nødt til at vende alt, hvad du tidligere har hørt på hovedet. Og her er så, hvad jeg i stedet vil foreslå dig at gøre;

  • Stop med at kigge efter ”ting” derude, der kan gøre dig glad (det virker ikke sådan. Glæden er allerede indeni dig, du skal bare lige genopdage den)…
  • Stop med at engagere dig i endeløse selvudviklingsprogrammer, læse selvudviklingsbøger mv. (du er allerede præcis, som du skal være, der er intet ved dig, der behøver at udvikles på. Men måske du lige nu uskyldigt er kommet til at lytte til stressede tanker og har brug for at se, at du er fri til at lytte til andre mere gavnlige tanker)…
  • Stop med at forsøge at fikse dit mindset (der er intet der behøver at blive fikset)…
  • Stop med at recitere mantraer eller at ville tænke positivt (aldrig mere!!!)
  • Stop med at bekymre dig om hvilke følelser du har (følelser er aldrig problemer, som skal håndteres – følelser er følelser – og alle følelser må være der. I stedet for at ville ændre følelser, se da om du kan sætte pris på, at du er i stand til at mærke alle følelser og vibrationerne af at være i live!!)

Og hvordan kan jeg så sige det her så sikkert? Dels fordi at denne nye psykologiske viden med lynets hast heldigvis breder sig verden rundt, og dens gavnlige effekt dokumenteres igen og igen lige fra arbejdet fra fængselsmiljøer til topchefer. Dels fordi jeg selv har været der. Fordi jeg selv har været så ramt af stress, at jeg ikke kunne arbejde. Fordi jeg i lang tid lyttede til de velmenende professionelle omkring mig, der selvfølgelig ville mig det bedste, men som i bagklogskabens lys, i virkeligheden mest af alt forlængede min sygeperiode. I dag er jeg SÅ taknemmelig for at jeg for 2 år fik kendskab til dette nye paradigme indenfor psykologi, at jeg læste og forstod de upersonlige grundprincipper, hvorigennem menneskers personlige oplevelser er formet. Principper, der gælder for os alle sammen, uden undtagelse. Punktum.

Og pludselig var min lille oplevelse ikke længere så ”farlig” og ret hurtigt forsvandt den stress og angst, som jeg som sygemeldt dengang mærkede som noget meget solidt. Jeg kan stadig have perioder, hvor jeg kan tænke mig stresset (det er en del af det at være menneske) – til tider så stresset, så jeg har præcis de samme symptomer, som da jeg var sygemeldt for 4 år siden, men i dag er jeg i stand til at gennemskue, hvad det er, der sker og at sætte pris på HELE oplevelsen af at være menneske uden at være bange for det, jeg mærker og uden at tro, at der er noget galt med mig. Og dén ene lille ændring har gjort hele forskellen for mig. Og det kan den også gøre for dig.

Kærlig hilsen Kirja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *