Kan en tanke blive for gammel?

Der er ingen udløbsdato på tanker (nogle gange kunne jeg ønske, at der varJ), men en tanke kan altså godt være tænkt så mange gange, at man kan begynde at tale om at tygge drøv på den. Måske du kender det, at tankerne kører i ring, og at du dag ud og dag ind bare lidt tænker de samme problematikker igennem uden rigtig at finde løsning på dem. Og alt denne tyggen drøv kan nu godt gøre kæberne temmelig udkørte og udmattede.

Så hvis du lige nu sidder derude og føler dig fanget i ”gamle tanker” (og heraf har lavt humør), så måske du bare for i dag – kan beslutte dig for ikke at ville engagere dig i dem. Gamle tanker – er de tanker, som du har tænkt hundredevis af gange før. Du bestemmer ikke, hvilke tanker, der dukker op, men du bestemmer, om du vil engagere dig i dem. Og nogle gange kan tanker opleves som et lille barn, der vil have slik i supermarkedet. Barnet plager, forsøger at overbevise med argumenter for, hvorfor vedkommende bare MÅ have slik NU. Tanker kan være lige så insisterende, og her er det, at du har valget. Du kan vælge bestemt og venligt at lade barnet vide, at det må vente med slik. Eller du kan give efter. Det samme med tankerne. Når den gamle gennemgnaskede tanke igen dukker op, beder du den bestemt og kærligt vente, til DU synes, at det er passende at ville engagere sig i den.

Og jeg lover dig, at vores mentale system er så godt indrettet, så hvis du stopper med at engagere i dig i gamle tanker og den bekymrede indre dialog, så aftager den helt af sig selv. Dit humørbarometer stiger, og du vil igen få nye tanker, som betyder, at du kan se tingene fra et mere klart sted.

Prøv ad. Kærlig hilsen Kirja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *