Læg stress-hammeren fra dig i dag!

Ups jeg gjorde det igen… Bankede mig selv i hovedet med stress-hammeren. Netop hjemvendt fra en dejlig ferie med min familie i Santa Monica, begyndte jeg at tænke på fremtiden. Hvad skal jeg gøre med min virksomhed? Hvordan får jeg budskabet omkring de tre principper ud til flere, end jeg gør nu? Kan jeg nogensinde komme til at leve af det? Og som timerne og dagene gik, slog jeg mig selv mere og mere i hovedet med den lille stress-hammer. Nu kom der flere spørgsmål til. Hvem er jeg, når jeg ikke har et rigtigt arbejde? Hvad synes andre om mig? Og hvad med min søns konfirmation? Har vi styr på den? Og sådan gik det til, at jeg til sidst følte mig helt rundtosset (måske også pga. lidt jetlag) Jog havde en masse uro indeni.

Men efter at have forstået principperne bag vores tænkning, ved jeg, hvordan jeg skal stoppe mig selv, så jeg ikke ryger helt ned i kulkælderen. Jeg ved, at det eneste jeg føler lige nu, er min tækning, og at jeg er i stand til at tænke mig stresset. Så længe at jeg tænker på det, jeg TÆNKER stresser mig, føler jeg stress. En anden måde at sige det på er, at de ingredienser jeg putter i gryden til min aftensmad, er det, jeg vil smage. Og så længe at jeg bliver ved med at putte tanker, der stresser mig i gryden er det det – min aftensmad vil smage af.

Og at tænke mig til stress, ser jeg nu som, at jeg tager den lille stress-hammer og slår mig selv i hovedet med den. Jeg ved nu, at det er fuldstændig menneskeligt at gøre, og at det sker uskyldigt. Men i dag er jeg i stand til at træde et skridt tilbage, tankegenkende hvad det er, jeg har gang i – og så ellers lægge hammeren fra mig. Tankegenkendelse er at se, at du selv hamrer dig i hovedet med hammeren –  at se, at den uro/smerte/håbløshed du mærker lige nu er forbundet med denne hammer – og så ellers LÆGGE hammeren væk. Det er aldrig noget uden for dig selv, der er skyld i din stress. Det er alene tækningen omkring det, der giver dig uroen.

Og så snart du lægger hammeren fra dig, vil du igen mærke freden og roen, som altid er tilstede i dig. Det er ikke en teknik, du behøver at lære. Det er mere en slags indbygget selvhjælpsmekanisme i dig (og mig)  –  at så snart du indser den virkelige kilde til din stress, så forsvinder den. Der er ligesom ikke grund til at blive ved med at slå sig selv i hovedet med stress-hammeren.

Og det bedste er, at ALLE kan opdage stress-hammeren og lægge den fra sig.

Kærlig hilsen Kirja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *