Dine følelser er aldrig problematiske. ALDRIG.

Jeg bliver ved med at mene og sige dette – trods det, at der er mange professionelle, megen litteratur, mange selvhjælpsbøger, mange ’guruer’, der fortæller det modsatte. Det er vores tanker, der skaber vores følelser, og når vi pludselig befinder os med følelser, vi ikke bryder os om, begynder vi at tro, at vi skal lave vores tanker om, så vi kan få det bedre. MEN INGEN KAN LAVE DERES TANKER OM. INGEN. Kan du f.eks. bestemme, hvad du skal tænke om et minut? Om ti minutter? Kan du bestemme, hvad din næste tanke er? Nej vel? Så alle dem, der (velmenende) fortæller dig, at du skal ændre dit mindset, at du skal lære at tænke mere positivt, at du skal opsøge positive steder eller positive mennesker, at du skal arbejde på at ændre dine tanker, er forkert på den. Jeg er ked af at sige det, men det er de altså – forkert på den. Eller egentlig er jeg ikke ked af at sige det, for det betyder jo bare, at du er 100% NORMAL  – lige gyldig, hvilke tanker og følelser du har i forskellige situationer. Det er menneskeligt at have negative tanker, triste tanker, vurderende tanker, stressede tanker, angste tanker – ikke FORKERT.

Det eneste du behøver at gøre, er, at stoppe med at kæmpe med at ville ændre på dine tanker og følelser. Paradokset er nemlig, at jo mere du giver dig selv lov til at have det præcis – som du har det med tvivl, bekymringer, stress, selvkritik osv. – des bedre får du det. Og når du holder op med at kæmpe og tillader alle tanker og følelser at være der i alle situationer, da kan jeg garantere dig, at du vil opleve flere solskinsdage end gråvejrsdage.

Og hvis du ikke tror på mig, kan du jo eksperimentere med det – f.eks. bare resten af weekenden. Tillad ALLE tanker og følelser at være der.  Og når du tager dig selv i at begynde på at ville ændre en tanke/følelse, smil da ad dig selv (for at være et normalt menneske), stop og vend i stedet opmærksomheden mod det, du ellers har gang i. Og mon ikke du og jeg kan blive enige om, at det er spild af tid og energi at diskutere med en tanke. Jeg har prøvet, og det virker bare ALDRIG.

God weekend. Kærlig hilsen Kirja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *